Participatietraject ter voorbereiding van een omgevingsvergunning

Midvast ontwikkelt op Spaarndammerstraat 460 een project met huurwoningen. De nieuwbouw krijgt een flink groter volume dan de huidige bebouwing. Ter voorbereiding van de aanvraag voor een omgevingsvergunning is een participatietraject met de buurt noodzakelijk.

Doel van de participatie

Het doel is om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk buurtbewoners goed geïnformeerd zijn over de plannen en een actieve bijdrage hebben kunnen leveren aan de uitwerking van de ideeën uit de buurt.

Het eindresultaat van de participatie is een uitgebreid verslag van alle stappen van het participatietraject. In dit verslag is veel ruimte voor de mening van buurtbewoners. Midvast ligt in het verslag toe wat het met de reacties uit de buurt heeft gedaan.

Buurtbewoners konden zich aanmelden op de website voor een e-mailnieuwsbrief. Via deze nieuwsbrief werd iedereen gedurende het participatietraject en het verdere traject actief op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen van het project. Ook is er een informatieavond georganiseerd waarbij de plannen zijn gepresenteerd aan de hand van informatiepanelen.

Geen bezwaren

Met actieve en open communicatie is de buurt betrokken bij deze ontwikkeling. Dit heeft geresulteerd in snelle doorlooptijd, zonder bezwaren.

Doede Jaarsma

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Doede