Placemaking Oostenburgereiland

Het Oostenburgereiland gaat de komende jaren flink veranderen. Het wordt ontwikkeld tot een stedelijke wijk waar gewoond en gewerkt wordt. Stadgenoot wil het imago van het eiland mee laten groeien met de ontwikkeling door middel van placemaking. 

Doel placemaking

Het doel is niet om de verkoop te bevorderen. De placemakingsactiviteiten zorgen ervoor dat de visie en het karakter van het eiland behouden blijven en op de juiste manier worden uitgewerkt om de identiteit van het eiland een nog sterkere fundering te geven voor de toekomst. De ziel moet in het eiland groeien om de visie op een geloofwaardige en organische manier tot uiting te laten komen in de  toekomstplannen. De kernwaarden: stoer, contrastrijk, water en levendigheid staan hier altijd centraal.

Daarnaast zijn de placemakingsactiviteiten belangrijk als bindende factor voor verschillende belanghebbenden op en rond het eiland. Deze activiteiten creëren een ontmoetingsplaats waarbinnen op een  ongedwongen manier, contact kan worden gelegd tussen (toekomstige) bewoners, ondernemers, ontwikkelaars en andere stakeholders.

Evenementen

Een van de evenementen die is georganiseerd vanuit de plannen was de Oostenburgermarkt. Een kleinschalig evenement voor buurtbewoners.

Doede Jaarsma

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Doede