14 februari 2018

Tags: chrome, google, http, https, ssl

Is uw website onveilig volgens Google Chrome?

De webbrowser van Google, Chrome, heeft besloten om websites met een HTTP-verbinding te gaan markeren als ‘onveilig’. Het is hierbij namelijk makkelijker om persoonlijke informatie van de internetgebruiker te onderscheppen zoals creditcard- en persoonsgegevens. Chrome hoopt dat websites met deze maatregel sneller overstappen op de veiligere HTTPS-verbinding.

Op dit moment worden websites met HTTPS-verbinding al beloond d.m.v. een groen slotje en het woord veilig. De HTTP-websites krijgen simpelweg geen groen slotje en Chrome laat hierbij een waarschuwingsicoon zien.

Chrome wil de internetgebruiker vanaf juli duidelijker gaan maken dat het bij een HTTP-verbinding niet gaat om een veilige verbinding. Naast het waarschuwingsicoon gaan er de woorden niet veilig of onveilig bij staan.

De waarschuwing die internetgebruikers gaan krijgen moet ervoor zorgen dat er in een hoog tempo meer websites kiezen voor een veiligere verbinding.

Wat staat er voor uw domeinnaam en hoe komt u aan een HTTPS-verbinding?

Maakt uw website al gebruik van een beveiligde HTTPS-verbinding? Dan bent u klaar voor de toekomst!

Nog geen HTTPS-verbinding? Geen paniek. Door middel van een SSL-certificaat versleutelt de browser de verbinding tot HTTPS. Hierdoor is het moeilijker voor kwaadwillenden om mee te kijken. De installatie van een SSL-certificaat is een kleine ingreep en geeft dus een hoop voordelen.

Vragen over een HTTPS-verbinding of de aanschaf van een SSL-certificaat? Neem dan gerust contact met ons op!